Meestercoach en Belevenistrainer, Ervaren Teambuilder  


Harry Selier heeft vele jaren ervaring binnen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. .    

Zijn conclusie is dat het denken van teamleden in een "vast script" zit met als gevolg te weinig innovatie, vernieuwing en te weinig persoonlijke kracht. Om tot werkelijk resultaat te komen moet het denkscript worden doorbroken en ontwikkeld. Het handelen van het Team moet scherper en attenter en het persoonlijk leiderschap krachtiger en kwetsbaarder. Kortom losdenken, andersdenken en omdenken. De basis is het realiseren van persoonlijke balans. Jezelf en anderen in het team kunnen coachen vindt hij als basisvaardigheid een must. Zijn scherpe Karakteranalyses worden gezien als een prachtige basis voor verdere ontwikkeling

Het openbuigen van de oogkleppen en letterlijk de blikverbreding geeft nieuwe energie en kansen voor het team. Vanuit oprechte betrokkenheid en enthousiasme krijgt hij teams in beweging om het Unieke Extra, het Eigenaarschap op te zoeken.

In zijn lezing Eigenaarschap van een Team geeft hij op interactieve wijze aan, waar het anno 2017 om gaat: facts, focus, fit, feeling, flow en fan.